אספירין ומיקרופירין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

19/10/2010 | 22:39 | מאת: יפית

שלום, לאדם הסובל מכיב בתרסריון ועליו ליטול אספירין, אמרו לו לקחת פעמיים ביום סותר חומצה לפני נטילת האספירין. לא יודעת אם זה נכון, לכן אני רוצה לשאול- שמעתי שיש תרופה בשם מיקרופירין שזה בעצם אספירין מצופה שלא אמור לעורר כיב קיבה, האם אפשר לקחת את זה במקום אספירין ולוותר על נטילת סותר החומצה??

20/10/2010 | 09:37 | מאת: אוריין לניאדו

מה מינון האספירין שהוא קיבל? מיקרופירין מגיע במינון של 100 מ"ג והוא אכן מגיע בציפוי שמטרתו להפחית את כיב הקיבה שנגרם עקב השימוש באספירין אך עדיין יש מקרים בהם שגם המיקרופירין גורם לכיב קיבה ולכן מומלץ ליטול אותו עם האוכל כדי להפחית את הכאבים במידה והכאבים עדיין ממשיכים ניתן לקחת סותר חומצה על מנת להפחית את הכאב.

23/10/2010 | 17:14 | מאת: נטע

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי