סטרואידים- השלכות, נזק עתידי ומזעור נזקים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

02/10/2010 | 16:13 | מאת: מורן

שלום רב, ברצוני לשאול לגבי ילדה בת 5.5 שבשל דלקת חריפה (בעצב הראייה) קיבלה טיפול בסטרואידים במגה דוז ל- 5 ימים, דרך הוריד, ע"פ הפירוט הבא: סולומדרול 600( מ"ג ליום) וכעת היא ממשיכה בטיפול בסטראודים דרך הפה (40 מ"ג) למשך שלושה שבועות. כעת אנו מתחילים את הטיפול דרך הפה. היא מקבלת במקביל תרופה סותרת חומצה - לוסק. שאלותיי: 1. איזו תזונה מומלצת בתקופה זו של לקיחת סטרואידים תוך התחשבות בגורמים השונים ובתופעות הלוואי - רעב גדול למתוקים ובצקים, עליית רמת הסוכר ולחץ הדם, הפגיעה של הסטרואידים בגדילה וכו'. 2. על פי סוג, מינון ומשך לקיחת הסטרואידים, האם ניתן להעריך את מידת נזקם לילדה בנושא של הגדילה? 3. כיצד ניתן תזונתית למזער את הנזקים בזמן לקיחת הסטרואידים ולאחר סיום נטילתם? תודה מראש!!! אם מודאגת

10/10/2010 | 14:13 | מאת: כמאל עמארנה

1. נטילת סטרואידים במשך שלושה שבועות לא מובילה לנזקים ארוכי טווח. על כן, אינני ממליצה על תזונה ספציפית בתקופה זו. 2. עפ"י מחקרים אחרונים, הואיל והטיפול התרופתי בסטרואידים ניתן רק למשך שלושה שבועות ולא מעבר לכך ייתכן שיהיה מעט האטה בגדילה בתקופת פרק זמן של לקיחת התרופה אך לאחר מכן נמצא כי ישנה גדילה מואצת כך שלבסוף הגדילה איננה נפגעת. 3. ישנה המלצה ללקיחת התרופה בזמן האוכל על מנת למנוע נזק לקיבה.

20/10/2010 | 00:53 | מאת: יעל

ממליצה מנסיון אישי לגשת לנטורופט לתזונה מתאימה. אני עצמי ירדתי כמעט 20 ק"ג לאחר שהרופאים אמרו "נו...את לוקחת סאטרואידים"

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי