ויטמין B

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

30/09/2010 | 12:05 | מאת: אני

בת 45 ללא מחזור כ- 6 שנים סובלת מאוד מבלבול חוסר אירגון הפרעות שינה עיפות במשך כל שעות היום מרגע היקיצה (מתעוררת עיפה) חוסר ריכוז והגרוע מכל זיכרון גרוע שגורם לי לחוסר ביטחון. האם מומלץ לקחת ויטמין קומלקס B ובנוסף B12 במציצה לפתרון הבעיה בנוסף נוטלת סידן + ויטמין D ו- ברזל+ חומצה פולית.

02/10/2010 | 14:18 | מאת: ירון הרוקח

שלום לך ויטמין b12 נוטלים אם אכן קיים חוסר שנתמך בבדיקות דם או לחילופין לוקחים תרופות שעלולות להוריד את רמתו ואז הטיפול ניתן למניעה. ממה שאת רושמת הייתי ממליץ לפני הכל לבדוק אם אכן רמות הברזל שלך תקינות ( זה שאת נוטלת תוספים לא אומר שהרמה תקינה כי מספיק שאת לא נוטלת נכון את הברזל הוא לא יספג) בנוסף הסימנים שאת מתארת מתאימים גם לסימנים הנלווים לשינויים הורמנלים וגם את זה צריך לבדוק אצל רופא נשים. נטילה של קומפלקס B סטנדרטי, כמו B-50 , אינה מזיקה אך חשוב לציין שאין בה בשביל לטפל בבעיות חוסר אם ישנן. אין בעייה להוסיף אותה לתוספים אותם את כבר נוטלת לשאלות נוספות: [email protected]

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי