ציפרלקס וכדור למניעה יסמין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

27/09/2010 | 09:32 | מאת: חגית

27/09/2010 | 09:44 | מאת: חגית

אי נוטלת מידי יום כדור ציפרלקס 10 מג. הציפרלקם גורם לי לשלשולים. לאחרונה התחלתי ליטול כדורים יסמין למניעת הריון. עד כה השלשולים לא הפריעו לי,אך עכשיו אני חוששת שהשלשולים יגרמו לאי יעילותם של כדורי היסמין.(בעלון המצורף רשום כך) לא הייתי רוצה להחליף את הציפרלקס בכדור אחר שכן הוא הותאם למצבי לאחר ניסיונות טיפול בכדורים אחרים שלא עזרו לי. האם יש אפשרות להחליף את כדור היסמין בכדור אחר למניעה שמבחינת הרכבו או ספיגתו בגוף לא ישפיעו על אי יעילותו?

27/09/2010 | 11:34 | מאת: אוריין לניאדו

חגית שלום, כל הגלולות עובדות על אותו מנגנון וכאש יש שילשולים מידת יעילותן של הגלולות יורדת, במידה והשילשולים לא פוסקים ואת לא מעונינת להחליף את כדור הציפראלקס עליך לפנות לרופא הנשים ולשקול אמצעי מניעה אחר כגון טבעת הנובורינג או מדבקות המכילות הורמונים. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי