כאבי בטן כתוצאה מצפורל

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

22/09/2010 | 15:00 | מאת: קארין

לקחתי אתמול שני כדורי צפורל, לאחר שהרופאת משפחה איבחנה אצלי דלקת בדרכי השתן, מאז כאבי בטן חזקים מאד (לא עוזר אןפטלגין )וכו. האם יתכן שהכאבים כתוצאה האנטיביוטיקה ציפורל?

25/09/2010 | 12:59 | מאת: ירון הרוקח

שלום קארין אם את בריאה בדרך כלל ולא נוטלת תרופות נוספות ישנו סיכוי סביר שכאבי הבטן הם אכן מהצפורל. זוהי תופעת לוואי נפוצה וידועה של התרופה. על מנת ללנסות ולהמנע ממנה יש לטול את הכדור עם אוכל והתחילי להשתמש בפרוביוטיקה המכילה לפחות 5 מיליארד חיידקים. כאשר את הפרוביוטיקה יש להפריד לפחות שעתיים מרגע לקיחת האנטיביוטיקה. חשוב לי להזכיר שכל עוד כאבי הבטן הם נסבלים ולא מתחילים שלשולים חריפים אין סיבה להפסיק את התרופה ויש לסיים את הטיפול שניתן לך. לשאלות נוספות: [email protected]

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי