תרופות נגד כאבים לזמן ממושך

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

21/09/2010 | 17:21 | מאת: אלי

שלום אני בן 21, בריא עברתי ניתוח אורטופדי לפני שבוע ומאז אני לוקח תרופות לשיכוך כאבים המינונים שאני לוקח לא גבוהים כלל: אקמול + אופטלגין כל אחד מהם גרם וחצי ביום השאלה אם אין בעיה בשימוש כזה למשך יותר משבוע ?

22/09/2010 | 00:23 | מאת: ירון הרוקח

שלום אלי המינונים שאתה נוטל אינם גבוהים ואין בעייה לטול לזמן העולה על שבוע אך חשוב לזכור שנטילה של משככי כאבים לתקופה העולה על עשרה ימים רצוי שתהיה בידיעת הרופא. רפואה שלמה ולשאלות נוספות : [email protected]

22/09/2010 | 14:42 | מאת: צחי הלא רופא

אקמול יכול לפגוע בכבד-ואופטלגין אסור בארצות הברית. כל תרופה יש לבלוע רק כשיש הכרח. לעניות דעתי--רק עם הסכמת רופא שיש לו את הזמן לייעץ ולהציע גם שיטות לא תרופתיות להורדת כאבים. ויש הרבה שיטות להורדת כאבים ללא תרופות כימיות. בניגוד ללא רוקחים המוכרים בארץ גם תרופות רבות בלי מרשם רופא --כפי שהחוק בארץ מאפשר זאת לצערם של הרוקחים והרופאים- -- אני סבור שרצוי שלא תבלע תרופות נגד כאבים בלי 1. בדיקה שתחשוף את הסיבות לכאב 2. טיפול לא תרופתי--ככל שניתן-לבעיה. חג שמח מצחי שאיננו מתיימר להיות רוקח

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי