למיסיל תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

20/09/2010 | 22:45 | מאת: גיא

שלום ביקשתי מרופא עור טיפול בפטרת ציפורניים. הוא נתן לי למיסיל כדורים ותמיסה וכן לק לוסריל. בתשובה לשאלתי הוא אמר שאין תופעות לוואי. כשקראתי את העלון של הכדורים חשכו עיני. תחת הכותרת 'תופעות לוואי שכיחות מאד' יש רשימה ארוכה של דברים: בחילה, כאב בטן קל, צרבת, שלשול, תחושת מלאות בבטן, אובדן תיאבון, קשיי עיכול, פריחות בעור, ספרדת (מה זה?), כאבי פרקים ושרירים. תופעות לוואי שכיחות: כאב ראש. ויש גם כמובן בהמשך תופעות פחות שכיחות, ממש לא בא לי על הדברים האלה. האם באמת מדובר בתופעות כל כך שכיחות? תודה

21/09/2010 | 23:55 | מאת: ירון הרוקח

ערב טוב תרשה לי להרגיע אותך ולומר שהטיפול שניתן לך היינו טיפול יעיל מאד ונפוץ מאד ובאותה נשימה שאין דבר כזה תרופה ללא תופעות לוואי לגבי תופעות הלוואי: העלון בהיותו מסמך משפטי מכיל את כל תופעות הלוואי אשר דווחו במחקרים במהלך חקירת התרופה והוא חייב לציין את כולן בלי יוצא מן הכלל. התופעות לוואי השכיחות של התרופה הינן שלשול, כאבי בטן וכאבי ראש. הן נצפו בכ - 5-10 אחוז מהמטופלים. את התופעות של כאבי הבטן ניתן למנוע ע"י לקיחת הכדור עם אוכל כל יום בשעה קבועה. כאבי הראש אם יהיו, לא בטוח שיהיו, יחלפו עם הזמן כשהגוף יתרגל לכדור. אלו הן התופעות השכיחות באמת. חשוב לי להזכיר לך שאם במהלך הטיפול אתה אכן מפתח עייפות חזקה, כאבי שרירים, אובדן תאבון וכאבי בטן חזקים וממושכים יש לפנות לרופא באופן מיידי. כנ"ל גם לגבי פריחות שונות על העור וחום ממושך. לשאלות נוספות: [email protected]

22/09/2010 | 14:50 | מאת: צחי הלא רוקח

פטרת בצפורן ניתנת לטיפול מקומי, ממושך אמנם -בלקה--ראה תשובתו הקודמת של ירון הרוקח. אבל למה גם לבלוע למיסיל ? נכון הוא שתופעות הלוואי שלה לא רבות-אך במי שהיא כן נוגש-וללקהת בכבד-זו פגיעה שדורשת הפסקת נטילת התרופה וציפיה להחלמתו של הכבד. לא בולעים תרופה אם אפשר לטפל במריחת לקה+שיוף הצפורן מדי כמה ימים -כדי שהחומר יחדור יותר עמוק ומהר יותר. דש לצפורן הבועטת בפטרת מהר החוצה צחי הלא רוקח

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי