תגובות בין תרופתיות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

20/09/2010 | 17:13 | מאת: אילן

שלום רב אני נוטל כדורים מסוג אנלפריל 5 מ"ג להורדת לחץ דם. קיבלתי מהרופה כדור מסוג ברקסין 20 מ"ג לטיפול בדלקת בגיד כף הרגל. רציתי לדעת אם יש בעיה בנטילת 2 הכדורים במקביל. תודה

22/09/2010 | 00:13 | מאת: ירון הרוקח

אהלן אילן כל הכדורים ממשפחת ה - NSAID יכולים להעלות ל"ד ולהוציא מאיזון מטופלים בכדורים ללחץ דם. גם במקרה שלך הדבר עלול לקרות אך אין ברירה וצריך לטפל בדלקת ולכן בזמן הטיפול בדוק לעיתים יותר תכופות את לחץ הדם ושים לב אם מתחילים סימנים של כאבי ראש, עייפות אשר אופיינים ללחץ דם גבוה. אם אתה יוצא מאיזון דבר עם הרופא והוא יחליט כבר מה לעשות לשאלות נוספות:[email protected]

22/09/2010 | 15:06 | מאת: צחי הלא רוקח

שאלתך על תגובות אפשריות בין תרופות-מעלה דווקא שאלות לגבי לחץ הדם שלך. בעין ממושקפת יתכן שהכדור שאתה נוטל איננו מבטיח איזון לחץ הדם לכל היממה. בן כמה אתה ? מה הם ערכי לחץ הדם שלך בהולטר לחץ דם ל 24 שעות או יותר ? או בבדיקות לחץ דם בבקר-צהרים-ערב ? האם אתה עב בשר או רזה ?האם אתה מתעמל או רק יושב כורסה ? האם בררו אם יש לך שנויים הורמונליים -כמו רנין אלדוסטרון אנגיוטנסין קורטיזול TSH FT4 קטכולמינים וכמובן בדיקות כלליות כמו SMAC CBC שתן לכללית ? ולמה אינך מקבל אוקסר או אטאקאנד(אפילו בכמות קטנה ) בבקר וכמות קטנה של וזודיפ בערב--לפי רמות לחץ הדם -- תוך ניטור עצמי של לחץ הדם בבית ? חבר רופא אומר שלחץ הדם צריך להיות 80-\120 לערך. חג שמח צחי הלא רוקח

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי