שימוש באקטונל והתפתחות צרבת

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

11/09/2010 | 23:42 | מאת: ריבי

שלום רב אני נוטלת אקטונל אחת לשבוע מזה כחודשיים,ושמתי לב שביום נטילת הכדור ולעיתים גם יום אחד אחר כך יש לי איזו צריבה בגרון/ בוושט ? שלא התנסיתי בה בעבר. האם ניתן למנוע אותה? האם תופעת לוואי זו מסוכנת וראוי להתייעץ עם הרופאה לגבי המשך השימוש באקטונל? בתודה מראש

לפי העלון לרופא צריבה בוושט הינה תופעת לוואי של התרופה אקטונל. למניעת תופעה זו יש ליטול את התרופה בעמידה או ישיבה זקופה עם הרבה מים. ולא לשכוב חצי שעה לאחר נטילת הכדור. מומלץ ליטול את התרופה חצי שעה לפני אוכל. אם את עושה את כל הדברים הללו ועדיין מרגישה צריבה יש לפנות לרופא. בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי