לא לישון חצי שעה אחרי נטילת טבעפירין ?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

11/09/2010 | 09:48 | מאת: רוני

בוקר טוב, שבת שלום ושנה טובה ! אבא שלי נוטל מס' תרופות (סוכרתי). קיבל הנחיה להשאר ער חצי שעה אחרי נטילת טבעפירין. מה סיבת הוראה זו?, האם היא קריטית? ואם אבא עייף (בעיקר, אחרי ארוחה) ונרדם בקלות ובמיידיות מה הסיכון בכך? בבקשה, תשובתכם המהירה והמנומקת. בכבוד רב, רוני

22/09/2010 | 00:49 | מאת: ירון הרוקח

שלום רוני לאספירין יש תכונות כימיות הגורמות לו להדבק לדפנות הקיבה ולפגום בה לכן ציפו את הכדורים בציפוי מיוחד המונע זאת וכך גם הטבעפירין. אני לא מכיר הנחיה כזו אך בשביל להמנע מהבעיה פשוט שיקח את הכדור עם הביס הראשון של הארוחה ולאחר מכן הוא יוכל לישון שינה ערבה בלי בעיה לשאלות נוספות [email protected]

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי