קולדקס ושאר תרופות לצינון/נזלת בזמן הריון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

10/09/2010 | 22:08 | מאת: מורן

האם ניתן ליטול תרופות לייבוש נזלת כגון אקמול/דקסמול צינון/סינוס, קולדקס וכו' בזמן הריון?

20/09/2010 | 14:10 | מאת: אוריין לניאדו

מורן שלום, תכשירי אקמול וקולדקס מכילים את החומרים הבאים או חלק מהם: -PARACETAMOL ו- CHLORPHENIRAMINE MALEATE שייכים לקטגוריה B בהריון, כלומר ניתן לשימוש ע"י נשים הרות. בנוסף מכילים PSEUDOEPHEDRINE HYDROCHLORIDE אשר נמצא בקטגוריה C. חשיפת העובר לחומר זה בשליש הראשון להריון עלול לגרום לו נזק,לכן מומלץ להימנע משימוש בחומר זה. התרופות מכילות גם DEXTROMETHORPHAN-גם שייך לקטגוריה C השימוש מתאים עבור נשים בהריון והנתונים המעודכנים מראים כי החומר אינו גורם נזק משמעותי לעובר. לכן לא מומלץ להשתמש בתכשירים אלו, ובמקרים המחייבים טיפול יש לגשת לרופא לבדיקה פיזיקאלית והתאמת טיפול מתאים. בברכה, CAFFEINE-שייך לקטגוריה B –השימוש מתאים לנשים הרות.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי