חומצה פולית

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

28/11/2007 | 14:10 | מאת: אוסנת

אני לוקחת חומצה פולית כבר חודשיים וחצי . שבוע שעבר התחלתי ליטול גם ברזל וויטימין סי כי רופא משפח אמר שחסר לי קצת ברזל. ומתחיל שבוע אני סובלת מגירודים בגוף במיוחד בראש. האם זה תופעת לוואי של שני הדברים יחד. יש לציין שקודם כשלקחתי חומצה פולית לבד לא היה את כל זה.

שלום אוסנת , בהתחלה כדאי לשלול סיבות אחרות לגירוד כמו כינים או סוג פריחה אחר שיכול לגרום לגרד . חומצה פולית עלולה לגרום לגרד , השילוב חומצה פולית + ברזל + ויטמין סי אינו גורם לגרד , אבל מבחינה תיאוריטית ויטמין סי יכול לגרום לעלית רמות חומצה פולית בגוף ואז להגברת תופעות הלוואי של חומצה פולית (גרד) . הסיכוי שזהו ההסבר לתופעת הגרד הוא נמוך ביותר ועדיף להתמקד בגורמים אחרים לגרד (לא קשורים לתרופות ) . בברכה , אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי