גלוקופאז'

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

26/08/2010 | 19:23 | מאת: אתי

אמא שלי חולת סוכרת ומטופלת בגלוקופאז'. היא סובלת משילשולים כרוניים - כשתוקפים אותה היא לא מצליחה להגיע לשירותים... מאוד משפיל ולא נעים. בשיחה מקרית שהייתה לי היום נאמר לי שהגלוקופאז' היא תרופה שגורמת לשלשולים- האם נכון? ואם כן מה האופציות האחרות?? תודה רבה, אתי

אתי שלום, לפי MICROMEDEX מעודכן, תופעת לוואי של שלשול מופיעה בקרב 50% מהמטופלים שנוטלים את התרופה, בד"כ תופעה זו באה לידי ביטוי בהתחלת הטיפול ואמורה לחלוף. בכדי לצמצם כמה שיותר את תופעת הלוואי יש ליטול את התרופה עם האוכל. במידה והשלשולים לא עוברים יש לפנות לרופא/ה. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי