נורפון פלוס בהנקה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

20/08/2010 | 08:24 | מאת: zohar

שלום אני מניקה, האם מותר לקחת נורפון פלוס לטיפול במיגרנה? תודה

24/08/2010 | 13:16 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום, בנורופן פלוס יש שני חומרים פעילים, איבוברופן וקודאין. לפי מקורות המידע שבידינו Drugs in pregnancy and lactation מהדורה שמינית, Ibuprofen החומר הפעיל בנורופן מופרש בחלב בכמות מזערית, לכן שימוש בנורופן בהנקה נחשב למתאים. לגבי קודאין, יש להימנע משימוש בתרופה לזמן ממושך בזמן הנקה, אפשר להשתמש עד 1-2 ימים אך צריך לשים לב ולעקוב אחר תופעות לואי אצל היונק העלולות להתבטא בישנוניות יתר, איטיות ובהפחתה בהנקה. ניתן לטפל במיגרנה בתרופות אחרות בהמלצת רופא. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי