elatrolet AND pregnancy

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

24/11/2007 | 09:13 | מאת: shuli abarbanel

אני סובלת מתופעה בשם irritable bowel syndrom . למרות שהיא אינה מסכנת חיים היא מאד מורידה את איכות החיים. לפני כשנתיים רופא גסטרו מעולה נתן לי מירשם ל-elatrolet , ומאז אני יכולה לתפקד בחיי יום יום ככל האדם. השאלה שלי היא אם ניתן לקחת תרופה זו בזמן ההריון, היות ועקב שיפור ניכר במצבי אני שוקלת את האפשרות. תודה רבה לכם.

שולי שלום, התרופה אינה אסורה במהלך ההריון אך אסור להשתמש בה במהלך ההריון ללא יעוץ של הרופא. לא נעשו מספיק מחקרים בבני אדם כדי לקבוע את דרגת הסיכון אך מחקרים בחיות הראו כי ישנו נזק לעובר. במחקרים בבני אדם דווחו מקרים של פגיעה בעובר. יש להתייעץ עם הרופא והוא יבדוק האם התועלת של הטיפול עולה על הסיכון האפשרי. אני מאחל לך הצלחה בברכת לידה מוצלחת אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי