ויטיליגו

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

26/07/2010 | 11:56 | מאת: גל

שלום אובחן אצלי ויטליגו יש אצלי כתמים גדולים על הידיים וכמה נקודות בחלקים שונים בגוף נראה כי זה מתפשט ולא עוצר קיבלתי טיפול ע"י משכה בשם PROTOPIC0.1% אשר החזירה נקודות קטנות של הצבע המקורי. שאלתי האם להמשיך טיפול (אני עושה כבר את הטיפול במשך 4 שבועות) והאם ניתן לשים אותה גם ביתר חלקי הגוף (גם בפנים) והאם באמת צריכים להיות חשופים לשמש איתה? תודה רבה גל

02/08/2010 | 14:36 | מאת: אוריין לניאדו

גל שלום, לפי מקורות המידע שבידינו, עלון לרופא הטיפול אמור לעזור אחרי שבוע ואם אין שיפור אחרי שבועיים יש לפנות לרופא מטפל לשנות אותו. את המשחה שמים על עור יבש, שכבה דקה ויש לכסות אותה.תרופה זו עלולה לגרום לרגישות מיוחדת עם חשיפה לשמש; על-כן יש להימנע מחשיפה לשמש ולדאוג להגנה מתאימה (בגדים ארוכים, כובע, משחות הגנה וכו'). יש להמנע גם מחשיפה לשמש מלאכותית כגון מיטות שיזוף בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי