ניגוד בין תרופות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

22/07/2007 | 16:28 | מאת: משה

אני סובל מהפרעות קצב בלב ונוטל קומדין.נודע לי שנטילת אשלגן ואומגה 3עלולות לפגוע ביעילות של הקומדין.האם זה נכון ? אם כן מה התחליפים לאשלגן ולאומגה בתודה

22/07/2007 | 18:08 | מאת: ד"ר איל שורצברג

משה שלום, בבדיקה שערכתי בתוכנה אשר בודקת התנגשות בין תרופתית (מיקרומדקס drug compatibility המעודכנת עד סוף רבעון זה), לא נמצאו התנגשות בין אומגה 3 ל קומדין (WARFARIN), בד בבד השימוש באומגה 3 גם אם לא מתנגש ישירות עם WARFARIN עלול לגרום לירידה בקרישת הדם במנגנון חלופי. כך שלנטילת שתי התרופות יחד יכולה להיות יחסי גומלין היות ושתיהן עלולות לפגוע במנגנון הקרישה. כמובן שאין להפסיק את הקומדין על דעת עצמך, בנוגע לאומגה 3 באמת שאין לי מידע ובמידה ואתה שוקל להתחיל לקחת אותו אנא יידע את הרופא המטפל. בנוגע לאשלגן, חוסר או עודף אשלגן יכולים להביא להפרעות קצב, היות שאתה נוטל תרופה לדילול הדם אשר מטרתה למנוע יצירת קרישי דם אשר עלולים להיווצר בשעת הפרעות קצב יש לשקול האם נטילת אשלגן שלא במרשם רופא הכרחית. כמובן שכאשר התרופה נרשמת במרשם הניטור של השפעתה הדוק יותר ואז הנ"ל נתון לשיקול הרופא המטפל. לא ברור לי מדוע הנך מבקש להתחיל בתוספי מזון אלו? כמו כן היה עוזר לדעת מהם התרופות הנוספות הנך לוקח כדי לבדוק האם אחד מתוספי המזון מתנגש איתן. בברכה, איל

15/08/2009 | 09:06 | מאת: עדיה סמואל

איזה תרופה נגד כאבים ניתן ליטול בו זמנית עם פלביקס ואספירין 100 מ"ג אשר ניטלים באופן קבוע לאחר אירוע מוחי

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי