אומפרדקס

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

24/07/2010 | 09:02 | מאת: שי

שלום מה ההבדל בין אומפרדקס 20 מג הניתן רק עם מרשם רופא לבין אומפרדקס Z אשר על פי פירסומים שראיתי ניתן לרכישה ללא מרשם. על שניהם כתוב שמכילים אומפרזול 20 מג. תודה מראש שי

26/07/2010 | 09:19 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום שי, לפי משרד הבריאות שני התכשירים מכילים אותו חומר פעיל OMEPRAZOLE במינון של 20 מ"ג. ההבדל הוא בהתוויות המאושרות, OMEPRADEX Z הנמכר ללא מרשם מיועד רק להקלת סימנית של זרם חוזר קיבתי-וושטי כמו צרבת המופיעים בתדירות של לפחות פעמיים בשבוע במבוגרים מעל גיל 18 .ניתן להשתמש בתרופה עד 14 יום. ואילו OMEPRADEX הניתן עם מרשם מיועד להתוויות נוספות כמו טיפול בכיבים, מניעת כיבים המושרים ע"י NSAIDS. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי