אנטיביוטיקה בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

11/07/2010 | 22:10 | מאת: yana

שלום. לפני כשלושה שבועות הגעתי למיון עם כאבים בדרכי השתן ורשמו לי אנטיביוטיקה בשם "אופלודקס". התרעתי שאני עלולה לניות בהריון-עשו לי בדיקה ואמרו שאינני הריון ולכן אין בעיה שאשתמש בתקופה זו. מאוחר יותר גיליתי שכן הייתי בהריון, אך הוא היה התחלתי מדי מכדי שייראו אותו בבדיקה. אני מאוד חוששת שמא עשיתי נזק בכך שלקחתי את האנטיביויטקה ועוד בשלב כה התחלתי. אשמח לכל מידע בנושא

13/07/2010 | 09:36 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום, לפי מקורות המידע שבידינו Drugs in pregnancy and lactation, שימוש בOflodex בטרימסטר ראשון נחשב לאזהרה. התרופה נמצאת בקטגוריה C שבה מחקרים בחיות הראו תופעות לוואי אך אין מחקרים בבני אדם. יש לשקול אם התועלת בשימוש עולה על הסיכון. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי