ריפוי פצעים דחוף

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

16/11/2007 | 17:09 | מאת: רות

שמעתי שמריחת דבש על פצעים קשים מרפאים ,האם זה דבש מיוחד?איפה משיגים? כמו כן קראתי מאמר על טיפול בפצעים באמצעות רימות זבובים אולי בהדסה האם יש מידע על כך?

16/11/2007 | 21:32 | מאת: ד"ר איל שורצברג

רות שלום, ישנם טיפולים רבים לפצעים קשיי ריפוי, אך כמו כל טיפול יש להתאימו לסוג הפצע, הגורם לו, גודלול ושלבים שונים בריפוי הפצע (יתכנו פצעים מעורבים), בכל מקרה יש דבש מיוחד שניתן למורחו על הפצע, אך ככל שידוע לי הוא לא קיים בארץ (מה גם שיש מספר שרלטנים המתיימרים להציג דבש כזה או אחר כמרפא). הדבש מקורו מניו זילנד, וקרוי MANUKA, ניתן להשיגו בחו"ל כהכנה מסחרית. בכל מקרה לא מומלץ להשתמש בדבש אלא אם עבר תהליך של עיקור. בנוגע לרימות ניתן להשיגן אך הנ"ל מחייב מרשם רופא והאדם לפנות אליו בהדסה הינו פרופ' ממוצ'לו. אשמח לעזור יותר אך אני זקוק ליותר פרטים, בברכה, איל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי