שימוש באקסדרין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

20/06/2010 | 23:04 | מאת: טלי

שלום! אני נוטלת מידי יום 300 מ"ג של ויאפקס XR לטיפול בהפרעת חרדה, וגם 40 מ"ג אומפרדקס לטיפול בריפלוקס. מידי חודש בסמוך למחזור אני סובלת מכאבי ראש חזקים שאובחנו כמיגרנה. שאלתי: האם אני יכולה להשתמש בתרופה EXCEDRIN לשיכוך כאבים (קנו לי אותה בארה"ב). תודה, טלי. לא

לפי מיקרומידקס אחד ממרכיבי התרופה EXCEDRIN הוא ASPIRIN, קיימת תגובה משמעותית בין ה- ASPIRIN לבין VIEPAX שמובילה לעלייה בסיכון לדימום. מיגרנה הקשורה במחזור בד"כ נגרמת עקב ירידה ברמות ההורמון אסטרוגן סמוך למחזור. יש לפנות לרופא לקבלת טיפול מניעתי מתאים או טיפול אקוטי לפני כל המחזור. בברכה, אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי