דיובאן 80

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

18/06/2010 | 10:04 | מאת: קטי כהן

05005005005005005050אני מטופלת בכדורים להורדת לחץ דם - דיובאן 80 ונורמיטן 25. השבוע קראתי כתבה, שבמחקרים שנעשו, מתברר שתרופות השייכות לקבוצת תרופות החוסמות קולטנים לאנגיוטנסין2, כגון דיובאן,מיקרדיס ואטאקאנד, עשויים להגדיל ב-20% את הסיכון לסרטן. האם כדאי להחליף את הכדורים?

19/06/2010 | 10:00 | מאת: רופא מהתחום

קטי שלום, אני יכול להבין את החשש ולכן אתחיל בכתיבת חלק ממסמך העמדה שכתבה האגודה האמריקאית ליתר לחץ דם. הם כתבו כי התרופות מהמשפחה הוכיחו יעילות במחקרים ארוכי טווח וכי גם אם יש עלייה מאוד מאוד קלה על פי הנתונים שפורסמו היתרונות עולים על החסרונות. בקשר לשאלתך הספציפית, זה נכון שדיובן הוזכר בכתבה בידיעות אחרונות אבל, במאמר הרפואי שהתפרסם, הוא לא הוזכר כאחת מהתרופות שנבדקו, מרבית החולים טופלו במיקרדיס שאינה נמצאת בשימוש בארץ. דיובאן הינה תרופה ותיקה ובטוחה שיתרונות הטיפול בה עולים על החסרונות. הייתי ממליץ לך לפנות אל הרופא שלך על מנת לשמוע את הדברים ממנו, מקווה שעזרתי

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי