BETNESOL לפעוט ?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

16/06/2010 | 14:36 | מאת: ליאן

שלום רב, בני בן 8 חודשים, סובל מדלקת אוזניים. לפני שבוע התחלנו בטיפול תרופתי של מוקסיפן, ולפני יומיים, כאשר נראה שאין שיפור במצבו, הוחלט להחליף את האנטיביוטיקה לאוגמנטין. היום שוב ביקרנו אצל הרופא, הוא איבחן גם ווירוס בגרון ואמר שזו הסיבה לחום הגבוה,הוא המליץ להמשיך עם האוגמנטין ל10 ימים ובמקביל לתת לילד 2 כדורים של betnesol, בטענה שזה יוריד לו את החום באופן קבוע, ויחסל את הדלקת בגרון. קראתי מעט על הכדור ורציתי לברר האם לא מסוכן לתת לפעוט בגילו סטרואידים, והאם באמת עדיף הכדור הנ"ל, על המשך נטילת משככים וטיפול תרופתי סטנדרטי. אודה לתשובתכם ליאן

22/06/2010 | 10:07 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום ליאן, לפי מקורותינו (אתר MICROMEDEX ואתר משרד הבריאות), התרופה ממשפחת התרופות הקורטיקוסטרואידיות, היא משמשת לטיפול בדלקות שונות, ואין לה התויה להורדת חום, לא במבוגרים ולא בילדים. ניתן לשלב עם ה-"בטנסול", תרופות (סירופים), לשיכוך כאבים והורדת חום. בנוסף לכך, אם האבחנה הנה וירוס/נגיף ולא חיידק, אז אין צורך בטיפול אנטיביוטי. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי