דקספרין, הנקה וG6PD

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

15/06/2010 | 18:26 | מאת: סיגל

שלום, קיבלתי מרשם לטיפות עיניים דקספרין. האם התרופה מתאימה להנקה? הרופא אמר שבכל פעם שאשתמש בה עליי ללחוץ על תעלת הדמעות, כדי שהחומר לא יעבור למחזור הדם ולחלב. האם זה בסדר? כמו כן, האם התרופה מתאימה לבעלי G6PD? תודה רבה, סיגל

סיגל שלום, בתכשיר הנ"ל יש 3 מרכיבים פעילים. לפי המיקרומידקס מעודכן, ל- Dexamethasone אין אזהרה בשימוש באנשים עם חוסר ב- G6PD והיא מתאימה לשימוש בהנקה. Neomycin ו- Phenylephrine אין אזהרה או קונטראינקציה לשימוש באנשים עם חוסר ב- G6PD. בהנקה אין מספיק מחקרים לגבי התרופות. נותנים את התרופות אם התועלת עולה על הסיכון. מומלץ ללחוץ על תעלת הדמעות כשאת שמה את הטיפות כדי שהחומר לא ייספג ויכנס למערכת הדם. בברכה, אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי