טיפול בדיכאון וחרדות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

01/06/2010 | 18:40 | מאת: Daphne

שלום' אני מטופלת ברסיטל לטיפול בדיכאון וחרדות ומעוניינת להחליף לאדרונקס או אפקסור בגלל השמנת יתר. איזו תרופה יותר תתאים לי אם אני גם חושבת על הריון באיזשהו שלב? תודה

08/06/2010 | 14:33 | מאת: אוריין לניאדו

שלום, לגבי שימוש בתרופות בדיכאון, לפי הספר drugs in pregnancy and lactation מהדורה שמינית, לגבי אפקסור venlafaxine התרופה ניתנת אם התועלת עולה על הסיכון כי אין מחקרים מדויקים בחיות ובבני אדם. רסיטל- כמו אפקסור התרופה ניתנת אם התועלת עולה על הסיכון. שימוש ברסיטל בעת הכניסה להריון בעת שימוש בתרופה נחשבת לקונטראינדקציה (אין בטיחות בכניסה להריון כאשר נוטלים את התרופה לפני הכניסה להריון). בכדי להחליף תרופה עלייך לפנות לרופא המטפל אשר יחליף את הטיפול על סמך ההיסטוריה והמידע הרפואיים הנמצאים בידיו. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי