איל מחכה לתשובה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

06/11/2007 | 22:33 | מאת: אריה

שלום איל, עדיין מחכה לתשובתך מ- 2/11 לאחר שאלתך על איזה תרופות שלקחתי בקשר לגמילה מאספירין, בתודה, אריה.

אריה שלום, אני קראתי את הודעותיך וחיפשתי מאמרים שדיברו על מקרים של גמילה מאספירין ומשילובים של תרופות נגד כאבים. באחד המאמרים , תוך שישה חודשים היתה ירידה משמעותית במספר המקרים של כאב ראש, אבל חשוב לציין שכל המאמרים דיברו על גמילה מהתרופות האלו כאשר תוכנית הגמילה נקבעה ע"י רופאים והחולים היו במעקב , או לחלופין הגמילה בוצעה כאשר הסובלים מהתמכרות התאשפזו בבה"ח ועברו את הגמילה שם. לאור מה שסיפרת על השנים הארוכות של שימוש בתכשירים המכילים אספירין , הפסקה פיתאומית (האם הפסקת על דעת עצמך או בהוראת רופא?) יכולה לגרום לתופעות של גמילה כמו כאבי ראש , אך גם לתופעות לוואי במע' כלי הדם והלב. בגלל מורכבות הנושא הייתי מציע לך לגשת לרופא ולבדוק האם ישנו מרכז רפואי המציע שירותי גמילה מתרופות ולהתייעץ איתו לגבי הפסקת אספירין וההשפעה שלו על מצבך, וזה חשוב מאוד שלא תעשה את ההפסקה של התרופה על דעת עצמך. מאחל לך בהצלחה בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי