אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

05/11/2007 | 20:59 | מאת: דן

שלום רב לאחר ביצוע תרבית זרכ נמצאו חיידקים. קבלתי את התרופות הבאות: אוגמנטין ל7- ימים ציפרופלוקסצין- 10 ימים האם לקחת את התרופות במקביל או לסיים אחת ולהתחיל שניה. תודה דן

05/11/2007 | 23:48 | מאת: ד"ר איל שורצברג

דן שלום, אני מניח כי התרבית היתה של הזרע (כתבת זרכ), באופן עקרוני אין מניעה מליטול את התרופות יחדיו (או שקיימים שני סוגי חיידקים שבגינם הנך מטופל או שהשילוב בין השניים ישמיד את החיידקים באופן יעיל יותר). בכל מקרה הכי טוב יהיה לפנות לרופא המטפל ולברר למה הייתה כוונת המשורר. בנוסף כמה טיפים נוספים להצלחת הטיפול: יש לסיים את הטיפול האנטיביוטי ולא להפסיקו גם אם חלה הטבה במצבך היות והפסקה מוקדמת עלולה להביא למצבי עמידות של החיידק. את האוגמנטין עדיף לקחת על בטן מלאה כלומר אחר האוכל ואת הציפרופלוקסצין לא בארוחות או עם תוספי מזון המכילים תכולת קלציום גבוהה וכמו כן לא עם תה או קפה אשר עלולים להקטין את ספיגת התרופה בברכה, איל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי