מינוציקלין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

02/05/2010 | 12:02 | מאת: שני

שלום וברכה, אני בת 25 וקיבלתי לטיפול באקנה מינוציקלין 50 מ"ג פעמיים ביום לחודש. שאלתי היא האם לקחת לפני\ אחרי האוכל? כמה זמן יש להפריד חלב מלפני\ אחרי נטילת הכדור? האם שימוש במייק אפ מפריע לפעילות הכדור? תודה רבה!

02/05/2010 | 15:27 | מאת: אוריין לניאדו

שני שלום, יש לחכות פרק זמן של שעתיים לפחות בין נטילת תרופה זו לבין נטילת סותרי חומצה ותוספת סידן,מוצרים המכילים סידן, תכשירים המכילים ברזל, אלומיניום או מגנזיום. אין ללעוס! לבלוע את התרופה עם כוס מים. מזון אינו מפריע לספיגת התרופה, ולכן מותר ליטול את התכשיר בין הארוחות או בסמוך להן. יש לקחת את התרופה בעמידה ולעמוד עוד כשתי דקות לאחר נטילת התרופה. אין ליטול התרופה בשכיבה. מומלץ לקחת את התרופה לפחות שעה לפני השינה. אין אינטאק=רציה בין הכדור לבין מייק אפ, אך מייק אפ יכול להאט את השיפור החיצוני בגלל סתימה של נקבוביות העור , ולכן מומלץ להשתמש כמה שפחות בתכשירים קוסמטיים על הפצעים. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי