שימוש בדיפרוספאן

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

18/04/2010 | 20:35 | מאת: אורי

האם התרופה מתאימה לנשים בהריון האם אפשר לעשות דיאטה עם לקיחת התרופה. אני חולה אסמתית שלא מגיבה לשום טיפול ולוקחת דיפרוספאן כל חודשיים.ידוע על פוליפים לאחר שני ניתוחים אשמח לקבל תשובות.

26/04/2010 | 13:26 | מאת: כמאל עמארנה

אורי שלום, לפי מקורות המידע שבהם בדקתי DRUGS IN PREGNANCY AND LACTATION-edition 8 ואתר MICROMEDEX, יש כמה מחקרים שקישרו את השימוש בדיפרוספאן בטרימיסטר הראשון להופעה של - orofacial clefts ( פגיעה מולדת בצורת הפה) , לכן הם מציעים להימנע משימוש בדיפרוספאן בטרימסטר הראשון בגלל שאין מספיק מידע לגבי השימוש בבני אדם. אך בטריסמטרים האחרים התרופה נחשבת לבטוחה לשימוש אם התועלת עולה על הסיכון . בכל מצב , צריך להודיע לרופא המטפל על הריון לפני תחילת טיפול עם דיפרוספאן. סטרואידים בדרך כלל גורמים לעלייה במשקל, אבל את צריכה לדעת שלנשים בהריון אסור לעשות דיאטה ללא התייעצות עם רופא מטפל ודיאטנית , דיאטה בהריון עלולה להזיק לך . בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי