מינון ייתר סימביקורט

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

11/04/2010 | 21:17 | מאת: אורלי

אני משתמשת בסימביקורט כבר שנה, בימים האחרונים יש לי קוצר נשימה והשתמשתי במקום פעמיים בסימביקורט 4-5 פעמים, כמו כן הופיעו לי תופעות כמו-טכיקרדיה 120 אי שקט, חרדה, עצבנות וכאבי ראש רציתי לדעת אם זה קשור?

13/04/2010 | 14:58 | מאת: כמאל עמארנה

אורלי שלום, לפי הערכים שמסרת יש לך אי ספיקת כליות מתונה שמצריכה התאמת מינון של enaladex .לפי מיקרומידקס ניתן ליטול את התרופה אריוס למרות נוכחות אי ספיקת כליות,אך יש להתאים את מינון התרופה.המינון המומלץ הוא :כדור אריוס פעם ביומיים (כלומר לסירוגין יום כן יום לא) .גם במיקרומידקס וגם drug information handbook לא מציינים נזק לכליות בלקיחת אריוס. אולם אחת מדרכי הפינוי של התרופה הינה דרך הכליה ,לכן התאמת המינון הינה בגלל שאי ספיקת כליות יכולה להעלות את רמת התרופה בגוף . ההיפרקלמיה(עלייה ברמת האשלגן) יכולה להיות כתוצאה מנטילת התרופות enaladex ו alpha D3 שיכולות לגרום להיפרקלמיה(תופעות לוואי) ובמיוחד שיש לך גם אי ספיקת כליות שמעלה את הסיכון להיפרקלמיה.יש לפנות לרופא להמשך טיפול. בברכה

13/04/2010 | 14:59 | מאת: כמאל עמארנה

אורלי שלום לפי הערכים שמסרת יש לך אי ספיקת כליות מתונה שמצריכה התאמת מינון של enaladex . לפי מיקרומידקס ניתן ליטול את התרופה אריוס למרות נוכחות אי ספיקת כליות,אך יש להתאים את מינון התרופה.המינון המומלץ הוא :כדור אריוס פעם ביומיים (כלומר לסירוגין יום כן יום לא) .גם במיקרומידקס וגם drug information handbook לא מציינים נזק לכליות בלקיחת אריוס. אולם אחת מדרכי הפינוי של התרופה הינה דרך הכליה ,לכן התאמת המינון הינה בגלל שאי ספיקת כליות יכולה להעלות את רמת התרופה בגוף . ההיפרקלמיה(עלייה ברמת האשלגן) יכולה להיות כתוצאה מנטילת התרופות enaladex ו alpha D3 שיכולות לגרום להיפרקלמיה(תופעות לוואי) ובמיוחד שיש לך גם אי ספיקת כליות שמעלה את הסיכון להיפרקלמיה.יש לפנות לרופא להמשך טיפול. בברכה

13/04/2010 | 15:14 | מאת: כמאל עמארנה

אורלי שלום לפי מיקרומידקס המינון המקסימלי של סימביקורט הינו שתי אינהלציות ליום. במקרה והחולה לא מרגיש שיפור בסימפטומים אסור לו להעלות את המינון על דעת עצמו,אלא צריך לפנות לרופא. אין להשתמש בתכשיר הנ"ל יותר מפעמיים ביום מחשש להופעת תופעות לוואי בלתי רצויות. התופעות שהזכרת ,קוצר נשימה וכאב ראש ,חרדה,דפיקות לב מהירות נכללים בתופעות הלוואי של התרופה ,ולפי מיקרומידקס ,יש לפנות לרופא במקרה ומופיעות תופעות אלו. בברכה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי