ריספרדל מול ריספונד, מה ההבדל?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

10/04/2010 | 10:30 | מאת: אלה

שלום, יש לי תאומים בני 6.5 PDD-NOS לאחר התלבטויות של שנה החלטנו לתת בן שלנו רספרדל. ואז גיליתי שקו"ח לאומית התרופה מסובסדת רק לחולי כיזופרניה. המחיר של התרופה יעלי לי 107 ש"ח. וזה מאוד ירק, במיוחד אם לקחת בחשבון שגם התאום השני שלי מועמד לרספרדל. קו"ח לאומית הציעה לי תחליף זול יותר שלטענתם מכליל את אותם רכיבים. זה נקרא ריספונד. עכשיו אני שוב נכנסת לסרטים ומפחדת, כי הטעון כשישנע אותי להתחיל עם רספרדל זה שהוא תרופה ידוע ובדוקה. ומה זה ריספונד בכלל. מישהו מכיר? יש ניסיון? תודה

12/04/2010 | 14:38 | מאת: כמאל עמארנה

אלה שלום, לפי המקורות שבידנו (אתר משרד הבריאות)- RISPOND ו- RESPERIDAL הנם שמות מסחריים שונים, לאותה תרופה. בעצם כל תרופה מיוצרת ע"י חברת תרופות אחרת. החומר הפעיל בתוך התרופה הנו זהה בשני התכשירים, יש כמובן צורך לשים לב למינון. RISPOND מיוצרת ע"י חברת UNI-PHARM ו- RESPERIDAL מיוצרת ע"י חברת J-C HELTHCARE.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי