תרופות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

07/04/2010 | 22:01 | מאת: אורלי

שלום, קוראים לי אורלי וברצוני לדעת למה משמשות התרופות האלה והאם יש להם תופעות לוואי? תרופות כמו:1.פליקסוטייד דיסקוס 500מ"ג 2. פן רפא וי-ק 500מ"ג TAB PEN-RAFA VK 500 .3

08/04/2010 | 15:38 | מאת: אוריין לניאדו

אורלי שלום, רפאפו הוא תרופה אנטיביוטית המיועדת לטיפול בזיהומים הנגרמת ע"י חיידקיים הרגישים לפניצילין. לכן מיועד לטיפול בדלקות במערכת הנשימה העליונית. תופעות לוואי נפוצות : צרבת, שלשול, בחילה, דלקת בפה ובלשון או שינוי בצבע הלשון. תופעות המחייבות התייחסות מיוחדת: פריחה או גירוי בעור, קושי בנשימה. פליקסוטייד הוא קורטיקוסטרואיד, בעל פעילות אנטי דלקתית מקומית עם טיפול במחלה חסימתית כרונית בריאות, מיועד לטיפול של אסתמה. תופעות לוואי נפוצות: פצעים או כאבים בלשון או בגרון, או צרידות, המוקלים לעיתים ע"י שטיפת הפה במים ויריקתם מיד לאחר כל שימוש. בסוג זה של תרופות במיוחד במינונים גבוהים יכולות להתרחש התופעות הבאות: פנים עגולות, ירידה בצפיפות העצם, בעיות עיניים או האטה בגדילה אצל ילדים. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי