קשר בין התרופה סימבסטאטין לוויטמין d

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

03/04/2010 | 13:30 | מאת: אביבה

לרוקחים הנכבדים שלום רב. בעלי נוטל את התרופה סימבסטאטין במשך כשנה במינון 20 מ"ג כדור אחד ביום.בבדיקת הדם האחרונה אובחנה תוצאת בדיקת ויטמין D 64.4 (הנורמה היא 75-250).שאלותי הם :האם יש קשר בין לקיחת הכדור לבין הירידה בוויטמין D.והאם יש קשר בין לקיחת הכדור לירידה במישקל? ירידה של 3 ק"ג.אודה לכם על תשובתכם.

07/04/2010 | 11:39 | מאת: כמאל עמארנה

אביבה שלום, לפי מאגרי המידע שבידינו(מיקרומדקס מעודכן לרבעון זה) אין קשר בין רמות הויטמין די לבין מתן של סמבאסטטין. אחת מתופעות הלוואי של סימבאסטטין ירידה בתאבון אצל מטופלים (סיבה אפשרית לירידה במשקל אצל בעלך). בברכה, כמאל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי