פרדניזון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

14/03/2010 | 07:26 | מאת: אתי

בעקבות תופעות אלרגיות שונות שלא עברו עם טלפסט ובעקבות שיעול חמור, קיבלתי את הפרדניזון במינון של 20 מ"ג ליום ל3 ימים ועליי להוריד את המינום מדי 3 ימים. אני מרגישה טוב יותר לאחר 4 ימי טיפול אך לא לגמרי, הופיעה לי גרד בלתי מוסבר בכפות רגליי, בכפות ידיי ואפילו בקרקפת. שאלתי היא האם התרופה לא אמורה למנוע את הגרד אם הוא תופעה אלרגית או שהגרד הוא אחד מתופעות הלוואי של התרופה?

16/03/2010 | 10:27 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום, ע"פ המקורות שבידינו (Micromedex מעודכן ועלון התרופה), הגרד יכול להיות גם תופעת לוואי של פרדניזון. אם הגרד ממשיך, מוטב שתפני לרופא. בברכה, מוחמד אבו פול

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי