פרדניזון 20 מ"ג

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

01/03/2010 | 07:41 | מאת: סימה

לפני כחודש וחצי לקחתי פרדניזון 20 מ"ג בגין כאבים חזקים, נפיחות ואדמומיות בכף היד. לקחתי התרופה במשך כשלושה שבועות (5 ימים 3 כדורים, 3 ימים 2 כדורים, 3 ימים 1 כדור, 3 ימים חצי כדור). כשבוע לאחר סיום לקיחת הכדורים עשיתי בדיקת דם לבדיקת רמת הדלקת. בנוסף, לבקשתי נבדקו גם רמות הסוכר,כולסטרול וטריגליצרידים. תוצאות הבדיקות היו גרועות יחסית לתוצאות שקיבלתי בבדיקות שערכתי לפני כחצי שנה. שאלתי: האם יתכן קשר בין נטילת הפרדניזון לבין רמות סוכר, כולסטרול וטרידלצירידים גבוהות מהרגיל?

02/03/2010 | 14:24 | מאת: אוריין לניאדו

סימה שלום, טיפול בפרידניזון משפיע לרעה (תופעות לוואי) על רמות הסוכר, כולסטרול וטריגליצרידים. ברוב המקרים עם הזמן הרמות חוזרות לנורמה. בברכה, אוריין

17/03/2010 | 03:34 | מאת: אלי

יש לי בדיקה ס.ט קבה הרופה נתנה לי כדורים בשם פרדניזון ופרטואזין לקח לפני הבדיקה בגלל שאני מעשנת למה ומזה בדיוק... תודה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי