מכייחים בהריון.

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

27/02/2010 | 19:50 | מאת: אלינור

שלום, אני בשבוע 32, רציתי לדעת האם מותר לצרוך מכייחים כמו סירן/ריאולון/ מוקוליט בשל שיעול וליחה מרובה?

02/03/2010 | 09:03 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום, ע"פ המקורות שבידינו (Drugs in pregnancy and lactation), החומר הפעיל של ראולין/סירן, acetylcysteine, מסווג בהריון בקטגוריה B, כלומר אין עדויות על נזק כלשהו לעובר בבני-אדם או בניסויים בבע"ח, אך חסר מידע כדי לקבוע את הבטיחות. ע"פ העלון לתרופה, לפני השימוש במוקוליט יש להיוועץ ברופא. בברכה, מוחמד אבו פול

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי