MABTHERA

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

25/10/2007 | 18:53 | מאת: אורה

אני סובלת ממחלה אוטואימונית חריפה כל התרופות שלקחתי עד כה לא השפיעו על מצב הדלקת בכלי הדם והשקיעה נשארה בסביבות 100 ו-CRP בסביבות 10.00. לקחתי כמעט את כל התרופות המתאימות ,אבל יש לי סכרת קשה ואי ספיקת לב. עכשיו כמוצא אחרון הוצעה ה-MABTHERA וכשקראתי את האזהרות ואת תופעות הלואי אני חוששת להתחיל טיפול בתרופה. איזה מידע נוסף יש על התרופה והאם באמת אוכל לקחת אותה (בעירוי)?תודה.

26/10/2007 | 11:48 | מאת: ד"ר איל שורצברג

אורה שלום, לא ציינת מאיזו מחלה את סובלת, כך שקשה לנו להתייחס לגבי השימוש במבתרה. בכל מקרה מבתרה היא תרופה שבמקור ניתנה לטיפול בלימופה כאשר עם הזמן החוקרים גילו שהיא יכולה לשמש למגוון גדול של בעיות ומחלות גם אם לא בהתוויה המקורית. התרופה בעצם משנה את התגובה ופעילות המערכת החיסונית. כמו לכל תרופה גם לתרופה זו יש תופעות לוואי מעבר לתועלות שלה. איזה מידע נוסף את מבקשת על התרופה, האם בנושא תופעות הלוואי אופן המתן, אם תוכלי להיות יותר ספציפית זה יקל עלינו ונוכל לתת תשובה מכוונת יותר. בכל מקרה מהמכתב עולה שהרופא רוצה להשתמש בתרופה להתוויה שאינה רשומה כלומר עליו למלא טופס 29ג' שבעצם מאפשר שימוש של תרופה מחוץ להתוויתה המקורית, במקרה זה עליו להסביר למטופל על התועלות הצפויות וסיבוכים וסיכונים אפשרים של שימוש בתרופה ואני מניח שכך נעשה גם במקרה שלך..... בכל מקרה אנו עומדים לרשותך לשאלות נוספות. איל

26/10/2007 | 17:43 | מאת: אורה

שאלתי בנוגע לתופעות הלואי והאזהרות הנלוות. למרות שקבלתי הסבר ראשוני(יותר מכך רק שאפגוש ברופא)קראתי באינטרנט אזהרות חריפות לשימוש בתרופה לחולי לב.איך מיישבים את קבלת התרופה עם אי ספיקת הלב שלי?האם זו אפשרות להחרפת בעית הלב?נוסף לכך ישנה אזהרה גם לחולי סוכרת בה אני גם לוקה לצערי.מה קורה עם זה?כל זאת מלבד תופעות הלואי הקשות האחרות שנלוות לתרופה.את התרופה רוצים לתת לי בגלל טמפורל ארטריטיס ווסקוליטיס , מכיון שקבלתי בעבר טיפול כימותרפי בגלל סרטן השד ,השאלה היא אם יש קושי בקבלת בתרופה כמו כיותרפיה? אפשר להבין(אני מקווה) שחששותי ברורים. תודה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי