אופטלגין וקלקסן

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

24/10/2007 | 21:42 | מאת: גילי

ערב טוב שאלתי היא: האם ניתן לקחת אופטלגין וקלקסן ביחד? האם מותר לקחת אופטלגין בהנקה? אודה על תשובתכם גילי

גילי שלום, הדעות חלוקות בין אם השימוש באופטלגין הוא בטוח בזמן הנקה או לא, אין מספיק מידע כדי להסיק מסקנה חד משמעית , מאחר ואופטלגין עובר את השלייה כדאי להימנע מהשימוש בתרופה בזמן הריון, לפי העלון לצרכן של התרופה אין להשתמש בתרופה כשהישה בתקופת ההנקה. השילוב בין אופטלגין לקלקסאן עלול לגרום לסיכון מוגבר לדימום. יש לעקוב אחרי דימומים ובמיוחד ישנו סיכון לדימום ממע' העיכול .אם ישנוצורך בטיפול בכאבים ללא האפקט האנטי-דלקתי עדיף להשתמש בפראצטמול(אקמול,דקסמול...) . ברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי