סטראואידים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

17/02/2010 | 10:01 | מאת: רחל

אני עומדת לעשות C.T ואני רגישה ליוד לכן נתנו לי לקחת PREDNISONE 20 ו- CETIZINE DIHDROCHLORIDE 10 ,לפני הבדיקה אני חולת סכרת כמו כן גסטריטיס, האם לתרופות הנ"ל יש תופעות לואי ?מודה מראש , רחל

23/02/2010 | 16:04 | מאת: כמאל עמארנה

שלום לך רחל, התרופה פרדניזון יכולה לגרום להגברת החומציות בקיבה עד כדי כאבי בטן וצרבות (ברקע גסטרירטיס) ולכן מומלץ לקחת חצי שעה לפני מתן הכדור כדור להגנה כגון omepradex או גסטרו (אם את חייבת להיות בצום ואם לא אז לקחת את הכדור אחרי אוכל וכדור ההגנה לקיבה לקחת כרבע שעה לפני האוכל). לגבי הכדור השני cetrizine (zyllergy יש לקחת על קיבה ריקה (לפחות שעה לפני אוכל או שעתיים אחרי). בברכה, כמאל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי