כאבי ראש

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

10/02/2010 | 10:55 | מאת: חן

שלום אני בשבוע 14 , רציתי לדעת אם מותר לקחת אקמול או תרופה אחרת- אופטלגין לשיכוך כאבי ראש? תודה מראש!

שלום חן, ע"פ המקורות שבידינו (Micromedex מעודכן), פרצטמול מסווג כקטגוריה B בהריון, במינונים נמוכים (תרפויטיים) ולתקופה קצרה היא נחשבת לבטוחה לשימוש, אך במינונים גבוהים מאד ובטיפול ממושך היא עלולה לגרום לאנמיה באם ולפגיעה חמורה בכליות העובר. אקמול עדיף (בטוח יותר) בהריון על פני שאר התרופות לשיכוך כאבים, כמו אספירין שהן מסוכנות במיוחד בטרימסטר האחרון לקראת סוף ההריון. איבופן,אופטלגין אסורים לשימוש בהריון ע"פ העלון. בברכה, אליאס טאנוס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי