אוגמנטין ושלשולים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

04/02/2010 | 09:19 | מאת: א.ר

שלום רב, התחלתי אתמול טיפול באוגמנטין 500 מ"ג עקב דלקת גרון. התחילו לי שלשולים מימיים מתחילת הטיפול. האם צריך להפסיק את האוגמנטין או להמשיך?? תודה רבה.

04/02/2010 | 10:03 | מאת: כמאל עמארנה

שלום , האם קיבלת בעבר תרופות כמו moxypen, rafapen, Augmentin? .אם כן קיבלת, סביר להניח שאת\ה לא סובל\ת מרגישות לפיניצילינים .אם לא קיבלת, קיים סיכוי שיש לך רגישות לפיניצילינים או את סובל\ת מתופעת לוואי שכיחה של ה Augmentin על מנת להקטין את תופעות הלוואי יש להקפיד ליטול את התרופה עם אוכל. המינון הנכון של Augmentin 500mg הוא כדור 3 פעמים ביום ואין לחרוג מזה(מינון גדול יותר מגביר את תופעות הלוואי) אם את מקפידה על המלצות אלו ועדיין סובלת מתופעות קשות יש לפנות לרופא המטפל בדחיפות כדי לשנות את הטיפול או להפסיקו. בברכה, כמאל

01/03/2012 | 12:29 | מאת: מיכל

אני גם נוטלת כרגע אוגמנטין 500 כתוצאה מדלקת סינוסיטיס. לקחתי בעבר רפאפן ומוקסיפן לדלקות גרון ואין לי רגישות לפניצילינים. יש לי בדיוק את אותה בעיית שלשולים. מקפידה לקחת כל 8 שעות ועם אוכל. אמנם אני שומרת על המשקל בימים אלו ולא רוצה לאכול הרבה או לאכול כשאני לא רעבה. לכן, מה נחשב המינימום המספיק לאכול בשביל הכדור בלבד?

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי