שימוש בטיפות עיניים ZADITEN

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

02/02/2010 | 18:07 | מאת: ענת

שלום רב, בזמן ביקור אצל רופאת עיניים נצפתה תגובה אלרגית בשתי העיניים (מתחת לעפעפיים). בהמשך להחלטת הרופאה הנני משתמשת מזה 3 ימים (פעמיים ביום) בטיפות עיניים Ketotifen as fumarate) ZADITEN ). הנני בשבוע 4 להריון ורציתי להתייעץ באשר לבטיחות שימוש בתרופה זו (נרשם לפעמיים ביום למשך שבועיים). אודה לתשובה בהקדם, ענת.

03/02/2010 | 14:20 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום ענת, לפי מקורות המידע מיקרומדקס המעודכן לרבעון זה, התרופה הינה בקטגוריה C בכל הטרימסטרים.צריך להשתמש בתרופה רק אם התועלת שלה מצדיקה את הסיכון.מומלץ להתייעץ שוב עם הרופא המטפל לגבי החלפת הטיפול או המשכו. בברכה, מוחמד

03/02/2010 | 19:22 | מאת: ענת

אקח זאת בחשבון. אני תוהה מדוע הדבר לא נאמר עי"י הרופאה כשהזכרתי את הסבירות כי אני בהריון (עדיין לא ידעתי בוודאות בשלב הביקור).

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי