פוליוויט במקום ויטמין D

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

23/01/2010 | 17:04 | מאת: טלי

שלום! בני בן 7 חודשים אני לא יודעת למה עליתי על זה עכשיו הוא נולד פג בשבוע 34 בכל אופן בבית החולים לא אמרו לי לתת לו ויטמין D רק פוליוויט טיפות , וברזל. האם יתכן שנותנים רק את אלו בלי הויטמין D אודה על תשובה מהירה.

04/02/2010 | 15:51 | מאת: כמאל עמארנה

שלום לך טלי, התכשיר POLYVIT בטיפות אכן מכיל ויטמין D אבל אבל בצורה שונה מהויטמין D הניתן בטיפות בלבד (ויטמידין או טיפטיפות D ) הויטמין D המומלץ למתן הינו מסוג D3 כיוון שנספג טוב יותר וזמין טוב יותר בגוף מאשר ויטמין D2 הנמצא בפוליויט. לגבי האם הכמות שנתת מספיקה או לא זה תלוי במספר הטיפות שנתת לתינוק של מדי יום כיוון שהמינון משתנה בהתאם למספר הטיפות. הטיפות פוליויט למיטב ידיעתי ולפי המדיק (רשימת התרופות בישראל) מכיל ויטמין A שכבר לא מומלץ לתת אותו לתינוקות מזה יותר משנה. יש לפנות לרופא הילדים שלכם להמשך בירור איתו. בברכה, כמאל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי