ברזל וויטמינים בהריון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

18/07/2007 | 20:10 | מאת: מורן

שלום! אני בהריון ולוקחת FERROCAL כמקור לברזל ו-PRENATAL כמקור לויטמינים ומינרלים. הרוקח (הצעיר, אגב) הסביר לי שאת הברזל יש לקחת אחרי אוכל (כמובן שלהרחיק שעתיים בין חלב, ביצים קפה וכו') ואת הויטמינים עליי לקחת גם אחרי אוכל וגם להרחיק שעתיים מהמאכלים הנ"ל. בעלון לצרכן כתוב שיש לקחת את הויטמינים בעת הארוחה או על קיבה ריקה ולא מוזכר דבר על הרחקה מחלב, ביצים וכד'. כמו כן הוא אמר שיש להרחיק בין 2 סוגי התרופות הללו כשעתיים. מה עליי לעשות? האם הוא טועה? חשוב לצייין שקשה לי שלא לאכול 2 ארוחות ביום שאינן כוללות חלב וביצים כי ממילא קשה לי כעת לאכול עוף ובשר... אודה על תשובתך.

19/07/2007 | 03:52 | מאת: ד"ר איל שורצברג

שלום מורן ומזל טוב, האם את התרופות רשם רופא או שאת רוכשת אותם ללא מרשם? הסיבה שאני שואל הינה שבשני התכשירים גם ב PRENATAL וגם ב FERROCAL יש ברזל. אם התרופות במרשם הרי שכנראה יש צורך במינון הברזל משני התכשירים אך אם זוהי נטילה עצמאית שאינה במרשם הרי שניתן יהיה לוותר על אחד התכשירים כדי להקל על שגרת יומך. כמה פעמים ביום נרשם לך FERROCAL? לעניין מוצרים מכילי חלב או סידן, אלו עלולים להתנגש ולהפריע לספיגה של הברזל ולכן ההמלצה ליטול מוצרים המכילים ברזל שעה לפני או שעתיים אחרי הארוחה. ב PRENATAL יש כמות קטנה של סידן שתיאורתית יכולה להפריע לספיגת הברזל ש FERROCAL. אז עצתי היא כזאת, את ה FERROCAL שעה לפני האוכל רצוי עם מיץ תפוזים כדי לשפר את ספיגתו, את המולטיוטימין PRENTAL בהתאם להוראות היצרן, קרי עם האוכל בתנאי שאין שם מוצרי חלב, סידן קפה ותה או שעתיים אחריו (דרך אגב הסיבה לאוכל היא כדי להקטין את הסיכוי לכאב בטן). חוץ מזה אוכל זה עניין יחסי/ מספיק חטיף כלשהו ולא חייבים ארוחה ממש....העצה עם מיץ התפוזים נכונה גם ל PRENATAL בשל תכולת הברזל שבו. מקווה שהנ"ל עוזר ומפשט מעט את הטיפול, בכל מקרה חשוב לדעת האם התרופות במרשם או שלא! בברכה, איל

24/07/2007 | 19:05 | מאת: מורן

אכן, 2 התרופות ניתנו בהוראת רופא. תודה רבה על הייעוץ!!

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי