בת 85

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

20/01/2010 | 12:05 | מאת: רונה

דודתי בת 85,נוטלת פוסילאן+סידן,ויטמין D3,מולטיויטמין, איקאקור ואביקסה (כ-5 שנים). למרות שאובחנה כחולת אלצהיימר היתה בדרך כלל רגועה ודיי הגיונית, אך חוזרת הרבה פעמים על שאלות ודברים שאמרה. לפני כשבוע חלה החמרה במצבה - ליום אחד- ועכשיו זה שוב קורה, היא חווה את החיים שהיו לה לפני 40-50 שנה,מדברת כל הזמן ורוצה לרדת מכסא הגלגלים (אליו רתוקה כ-3 שנים לאחר ניתוח בצואר הירך)בלילה מנסה לרדת מהמיטה, פשוט חיה במציאות אחרת. שאלתי היא אם ניתן לתת לה כדור הרגעה ללילה כדי שתישן טוב, ואם כן איזה כדור יוכל להתאים למצב. אודה לכם מאד על תשובתכם.

25/01/2010 | 15:37 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום רונה, בבדיקה במאגרי מידע, לא נמצאה כל בעיה בשילוב של תרופות אחרות לשינה. ישנם כדורים המכילים חומרים טבעיים היכולים לעזור לבעיות שינה או כדורים עם מרשם רופא. אולם, הייתי מציע לך לפנות לרופא המטפל ולהסביר לו את הבעיה שכן חלק מהתופעות שאת מתארת הם גם תופעות לואי של חלק מהתרופות. הופעה של תופעות לואי יכולה להיות כתוצאה מיציאה מאיזון של הטיפול התרופתי. בברכה, מוחמד

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי