האם אני רגישה לפניצילין?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

20/01/2010 | 09:39 | מאת: עפרה

לאחרונה אושפזתי ובעקבות ניתוח קיבלתי את התרופה cefamezin בעירוי ובעקבותיה הפנים ובית החזה הפכו אדומים מאוד.רק אחרי יותר מיממה האודם עבר והכל נרגע. לא קיבלתי תרופות נוספות, חוץ מעירוי נוזלים. לאחותי זכור כי בילדות הגבתי לא טוב לפניצילין, אך זה זיכרון לא ברור לי. האם בעקבות הפריחה עלי להצהיר שאני רגישה לפניצילין? תודה רבה

20/01/2010 | 12:02 | מאת: אוריין לניאדו

עפרה שלום, התרופה cefamezin שייכת למשפחת הצפלוספירינים ויש לה רגישות צולבת עם פניצלינים של 10-15%, ולכן יש לך רגישות לצפלוספורינים וכנראה גם לפניצלינים. בברכה,

20/01/2010 | 12:39 | מאת: עפרה

תודה רבה על המענה המלומד והמיידי. תודה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי