פלויקס 75 מ"ג

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

20/01/2010 | 09:22 | מאת: מיקי

שלום. אני בת 41.עברתח C.V.A לפני 5 שנים בזמן הריון . ולפני שבועיים שוב. קיבלתי פלויקס 75. רציתי לשאול..האם הפלויקס עלול לעשות דימומים מסוכנים? האם תופעה של צמרמורות נוראיות לאחר כחצי שעה מלקיחת הפלויקס קשורות לתרופה?ומצריכות התיחסות? האם אפשר להפסיק פלויקס ולחזור לקרטייה?יש בדיקות שצריך לבצע? המון שאלות..אני ממש בלחץ. בבקשה התחחסותכם. תודה.

20/01/2010 | 11:59 | מאת: אוריין לניאדו

מיקי שלום, אחת מתופעות הלוואי של פלויקס זה דימומים באף במערכת העיכול דם בשתן, התופעה היא לרוב אינה מסוכנת אלא אם ישנם מחלות רגע במערכת העיכול (כמו כיב קיבה בעבר). לפי העלון לרופא של התרופה ברגע שיש צמרמורות לאחר נטילת התרופה יש להפסיק את לקיחת התרופה ולפנות לרופא. הפסקת פלויקס ומעבר לתרופה אחרת תלויה במצב הבריאותי וברקע הרפואי בכל מקרה מעבר כזה אם ייתכן ייעשה ע"י הרופא בלבד, יש לציין כי למרות ששתי התרופות מדללות את הדם ותתופעות הלוואי שלהן דומות יעילותן שונה. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי