השילוב בין קומדין לפרדניזון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

19/01/2010 | 14:44 | מאת: עדי

שלום, אני בת 25 לאחר תסחיף ריאתי ואני נוטלת קומדין. בנוסף כחולת קרוהן לאחר התקף נטלתי 40 מ"ג פרדניזון ובהדרגתי ירדתי במינון וכיום אני על 5 מ"ג. הINR שלי לא מפסיק לרדת ובמקום שיהיה בין 2.5-3 , אז משבוע לשבוע הוא יורד (שבוע שעבר היה 1.7, השבוע 1.4) האם בגלל הסטרואידים הקומדין לא משפיע? תודה, עדי.

19/01/2010 | 14:55 | מאת: עדי

אני נוטלת אימורן 175 מ"ג- בגלל השילוב בין התרופות האלו INR יורד? מהם הסיכונים בזה שהוא יורד כל הזמן?

20/01/2010 | 11:44 | מאת: אוריין לניאדו

עדי שלום, השילוב בין אימורן לקומדין מפחית את היעילות של הקומדין והתוצאה היא ירידה ב-INR ולכן יש לבצע ניטור צמוד על רמת ה-INR ולהעלות את מינון הקומדין בהתאם. בנוסף השילוב של פרדניזון יכול להפחית את יעילות הקומדין ולהוריד INR. בנוסף השילוב מעלה את הסיכון לדימומים. עליך לפנות לרופא ולעשות מעקב אחרי INR ולשקול העלאת מינון קומדין. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי