בית יוסף 6 ראשון לציון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

11/01/2010 | 23:00 | מאת: אשר

שלום רב, לאחרונה התחלתי לקחת ויטמין d-בייבי. במקביל אני משתמשת בתרופה בשם טלפסט. האם יש סיכון בנטילת אחת התרופות. האם תרופות אלו מתנגשות והאם ויטמין D עלול לגרום לאלרגיה מסוג פריחה בעור. לאחרונה יש לי תופעה של פריחה אדומה בעור עם גירוד נורא. הייתי רוצה לדעת האם יש קשר לתרופות אלה. בתודה, אילה אבקש לא לשלוח לי הודעות פרסומת. כתובת המייל מיועדת רק לתשובה למייל זה.

12/01/2010 | 15:02 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום, ע"פ המקורות שבידינו (Micromedex מעודכן ועלון התרופה), אין בעיה ליטול 2 תרופות אלה יחד. טלפסט עלול לגרום לתגובות אלרגיות כמו פריחה בעור וגרד (תופעת הלוואי הנפוצה שלו היא כאב-ראש). הסיכון העיקרי בנטילת ויטמין D במינונים גבוהים מאד הוא הצטברותו בגוף המתבטאת בפגיעה בעצמות ורקמות רכות, בכליות ובגדילה. בברכה, מוחמד אבו פול

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי