לקיחת ברזל בהריון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

10/01/2010 | 10:51 | מאת: משה

ריפול 3. אשתי בהריון ונמצאת בשבוע ה-30. לפני בערך חודשיים היא החלה בהוראת הרופא לקחת תוסף ברזל ופרנטאל. יכול להיות שזה גרם לתופעת לוואי, כגון: עקצוצים בעור. היא הפסיקה כבר שבועיים לקחת את זה. שמעתי על פריפול 3. האם זה מומלץ והאם זה לא יגרום לתופעות לוואי. אם ניתן אשמח לקבל תשובה בהקדם.

12/01/2010 | 09:03 | מאת: אוריין לניאדו

משה שלום, משאלתך לא הבנתי אם אשתך הפסיקה את הברזל ואת תוסף הויטמינים או רק את הברזל. בנוסף לא ציינת איזה תכשיר ברזל היא נטלה. באופן כללי לברזל ישנה תופעת לוואי נדירה של גרד ועיקצוצים ואז יש להפסיק לקחת את התרופה. פריפול 3 זהו תכשיר המכיל ברזל בצורה כימית מעט שונה (ברזל 3 הידרוקסיד) לרוב אם מתפתחת רגישות לברזל היא תתבטא גם בנטילת הפריפול. לפני החלפת התכשיר עליה לפנות לרופא המטפל שלה ולהתייעץ לגבי המשך טיפול. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי